Continuüm

Rotonde Ringweg-Brem, Best - maart 2017

Deze sculptuur zit vol symboliek: de drie elementen verwerkt in dit kunstwerk vertegenwoordigen de samenwerking en onafhankelijkheid tussen gezondheidszorg, research en industrie en verbeeldt tevens het vervaardigde röntgensysteem, MRI en CT-scanner. Het kunstwerk wordt genoemd in het boek Philips Best – van verborgen parel tot kroonjuweel, geschreven door Bert Tip. 

Continuüm is van binnenuit verlicht. Deze LED-verlichting, tot stand gekomen in samenwerking met Living Projects, maakt van het kunstwerk een waar schouwspel, zeker in het ‘blauwe uur’, direct na zonsondergang. Dit kunstwerk is gemaakt in samenspraak met de opdrachtgever, zonder tussenkomst van een kunstenaar. Van tekentafel tot eindresultaat. 

Bij Continuüm is gekozen voor het walsen van vierkante metaal profielen van 600. Er is een thermisch verzinkte draagconstructie gemaakt, bekleed met aluminium platen, waarin de sterren zijn gesneden door middel van waterstralen. De aluminium platen zijn met kunststof ringen geïsoleerd van elkaar gemonteerd, om te voorkomen dat metalen met verschillend potentieel met elkaar in contact komen. De sculptuur is geplaatst in samenwerking met een kraanmachinist.